Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Ce locuri să nu ratezi dacă alegi Thassos ca destinație de vacanță

Sursa foto: Unsplash

Locuri fabuloase de vizitat

Un magnet pentru iubitorii de călătorii din toate părțile lumii, enigmatica insulă din nordul Mării Egee este o adevărată bucățică de paradis. Thassos cucerește cu ușurință, oferind o mulțime de variante de divertisment.

Pe această „insulă de smarald” de pe meleagurile grecești găsești plaje de vis, peisaje fabuloase, vestigii antice și sate pitorești care vor face ca experiența ta de vacanță să devină una de neuitat.

Limenas

Capitala insulei, Limenas, te va întâmpina cu străduțe întortocheate și înguste, arhitectură deosebită și o faleză impresionantă. Plantațiile de măslini și pădurile de pini de care este înconjurat marele oraș oferă vizitatorilor o mare varietate de activități și atracții.

Descoperă și vechiul port cu aer pitoresc, cariera de marmură, Muzeul arheologic și teatrul antic.

Plaja Marble

Situată în nord-estul insulei, Marble Beach, se numără printre cele mai spectaculoase plaje din Grecia. Lasă-te fascinat de frumusețea exotică a locului, potențată de nisipul alb și apa de culoarea smaraldului.

Theologos

Cu aer medieval în unele locuri, satul Theologos, vechea capitală a Thassosului, te va încânta cu istoria sa bogată, peisaje pitorești, cascade, alei înguste cu case de piatră și deliciile bucătăriei locale.

Profită la maximum de șederea în tradiționalul sat de munte vizitând mulțimea de magazine ce oferă produse locale prețioase, precum dulcețuri preparate după rețete vechi, lichioruri, săpunuri de casă, mirodenii și alte minunății.

Giola

Dacă ai ajuns pe insula Thassos, un loc de vis pe care nu trebuie să-l ratezi este piscina naturală Giola. Supranumită „Piscina sirenelor” sau „Lacrima Afroditei”, mica lagună în formă de inimă, cu ape de culoare verde-turcoaz, este una dintre cele mai frumoase bijuterii naturale ale insulei.

Apa este aici limpede, caldă și suficient de adâncă, fiind astfel un loc numai bun pentru pasionații de sărituri în apă.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy