Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cât de sănătos este să consumi ciocolată caldă

Sursa foto: Pexels

Ce beneficii îți poate aduce această băutură

Unul dintre cele mai iubite produse în sezonul rece, și nu numai, este apetisanta ciocolată caldă.

Nelipsită de la târgurile de iarnă și cafenele, delicioasa băutură este consumată cu plăcere deopotrivă de adulți și copii. Însă cât de benefic este să savurăm o cană de ciocolată fierbinte?

Atunci când este consumată cu moderație și este preparată cât se poate de natural, aceasta poate aduce pe lângă gustul foarte bun și beneficii pentru sănătate.

Un prim beneficiu este inducerea stării de bine, calm și relaxare datorită compușilor din ciocolată care ajută la eliberarea de endorfine. Pe scurt, ciocolata caldă ne poate face mai fericiți. Mai mult, experții susțin că ajută la îmbunătățirea memoriei, dar și la prevenirea declinului acesteia.

De ce să ții cont când alegi ciocolata caldă

Specialiștii recomandă să optezi pentru o băutură care conține cel mult trei sau patru ingrediente, și, extrem de important, care nu conține zahăr.

Evită ciocolata caldă de la tonomate sau pe cea la plic, produse care sunt foarte nesănătoase. În schimb, optează pentru ciocolata artizanală sau prepară-ți propria băutură caldă plină de savoare.

Încearcă o rețetă bună de ciocolată caldă

Prepară-ți o ciocolată caldă care te va ajuta să-ți recapeți buna dispoziție din câteva sorbituri. Pentru două porții vei avea nevoie de 30 de ml de smântână dulce, 300 ml lapte, 100 g ciocolată și mirodeniile preferate, un praf de scorțișoară, piper, ghimbir măcinat, vanilie sau nucșoară.

Ciocolata mărunțită combinată cu smântâna dulce se topesc la bain-marie, apoi se adaugă condimentele împreună cu laptele și se încălzește amestecul la foc mic, fără a se clocoti.

Când totul este gata, toarnă băutura fierbinte în căni și savurează încet elixirul reconfortant, care îți îmbie toate simțurile și te ajută să depășești lâncezeala ce te cuprinde în zilele reci.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy