Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Băuturi delicioase pe care să le prepari în sezonul de iarnă

Sursa foto: Pexels

Elixire care te încălzesc în zilele geroase

Vremea geroasă și zilele scurte și întunecate de iarnă pot să-ți strice foarte ușor dispoziția și energia, reducându-ți productivitatea și motivația.

O băutură fierbinte reconfortantă, care îți îmbie toate simțurile, poate fi imboldul de care ai nevoie pentru a depăși lâncezeala care te cuprinde în zilele reci.

Descoperă câteva rețete simple pentru a obține băutura de iarnă perfectă pentru momentele în care ai nevoie de un plus de căldură, energie și răsfăț.

Ceai negru cu lapte

Dacă ai nevoie de un boost de energie, prepară un ceai negru îmbogățit cu mirodenii. În 300 de ml de ceai fierbinte, adaugă puțină nucșoară, un praf de ghimbir măcinat și scorțișoară.

După aproape două minute, strecoară ceaiul pentru a îndepărta mirodeniile, apoi adaugă 150 ml de lapte și îndulcește cu miere.

Ciocolată caldă cu bezele apetisante

Prepară-ți o ciocolată caldă care te va ajuta să-ți recapeți buna dispoziție din câteva sorbituri. Pentru două porții vei avea nevoie de 30 de ml de smântână dulce, 300 ml lapte, 100 g ciocolată, câteva bezele și mirodeniile preferate, un praf de scorțișoară, piper, ghimbir măcinat, vanilie sau nucșoară.

Ciocolata mărunțită combinată cu smântâna dulce se topesc la bain-marie, apoi se adaugă condimentele împreună cu laptele și se încălzește amestecul la foc mic, fără a se clocoti.

Când totul este gata, toarnă băutura fierbinte în căni și adaugă delicioasele bezele moi. Pune, apoi, cănile un minut sau două la cuptorul cu microunde pentru a topi bezelele.

Cacao cu vin fiert

Pentru o seară relaxantă în căldura îmbietoare a căminului tău, răsfață-te cu o băutură fierbinte cu vin și cacao. Ai nevoie de 200 ml de apă, 200 ml vin, puțină scorțișoară, patru cuișoare, o feliuță de ghimbir, un praf de cardamom, 6 linguri de cacao și 3 linguri de miere.

Vinul se fierbe cu mirodeniile. Separat, pudra de cacao, apa și mierea se amestecă și se aduc la punctul de fierbere. În final, vinul strecurat se adaugă în amestecul de cacao și se fierb împreună la foc mic, circa 10 minute, obținându-se o băutură aromată bogată, reconfortantă.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy