Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Cum poți obține acasă propriul odorizant de cameră

Sursa foto: Pexels

Alternative simple la odorizantele din comerț

Oferta din comerț pentru diferite odorizante de cameră este în prezent una foarte variată și accesibilă.  Însă parfumurile sintetice pe care le conțin aceste produse nu sunt inofensive pentru sănătate, fiind chiar periculoase.

Dacă îți dorești să împrospătezi aerul din locuință pe căi cât mai naturale cu putință, alternativa poate fi prepararea propriilor odorizante cu ajutorul uleiurilor esențiale, și asta chiar din confortul casei tale.

Poți împrospăta foarte simplu și ușor aerul din casă creând un spray al cărui conținut este obținut dintr-un amestec de votcă și uleiuri esențiale. Da, votcă, ai auzit bine. Aceasta contribuie la dispersarea uleiului esențial, și, în plus, ajută ca aroma să persiste mai mult în spațiul interior.

Arome minunate, care pot cuceri foarte ușor, sunt, spre exemplu, cele ale uleiurilor de iasomie, lămâie, trandafir, mentă, bergamotă sau scorțișoară.

Avantajul este că poți experimenta prin combinarea mai multor arome, optând pentru o concentrație mai mare sau mai mică, în funcție de preferințe.

Cum procedezi pentru obținerea odorizantului

Pentru prepararea parfumului de cameră vei avea nevoie de doar șase linguri de apă (filtrată), între 10 și 40 de picături din uleiul esențial ales și două linguri de votcă. În cazul în care îți dorești să obții mai mult parfum, poți mări cantitățile.

După ce ai ales recipientul în care dorești să realizezi amestecul, adaugă alcoolul, apoi și picăturile de ulei esențial. Lasă cele două ingrediente să se amestece bine, pentru circa cinci minute. La final, adaugă apa și agită bine recipientul.

Idei pentru combinații reușite de uleiuri esențiale

Dacă nu știi exact ce amestecuri de arome să încerci pentru odorizantul de cameră, poți începe prin a testa o combinație de cinci picături de ulei esențial de vanilie și zece picături din cel de lavandă. Acesta are un efect relaxant, minunat pentru orice moment al zilei.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy