Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Exerciții eficiente pentru gimnastica minții

Sursa foto: Pexels

Activități care te ajută să-ți dezvolți gândirea

Deși creierul nostru poate fi considerat cea mai complexă „mașinărie”, totuși aceasta nu vine cu „instrucțiuni de utilizare” așa cum se întâmplă în cazul oricărui aparat care se fabrică în prezent. Învățăm să lucrăm cu acesta încercând și analizând rezultatele până la descoperirea metodei optime de funcționare.

Un fapt cert este că această „mașinărie” complicată trebuie antrenată, întocmai ca mușchii. Un mușchi care nu este folosit ajunge să se atrofieze săptămânal cu aproape 30%.

La fel stau lucrurile și în cazul creierului, este esențial să fie folosit și antrenat pentru a se menține în formă. Iată câteva exerciții care te vor ajuta să-ți dezvolți puterea mentală printr-o „gimnastică” eficientă a creierului.

Joacă-te inteligent

Rezolvarea de puzzle-uri sau antrenarea în jocuri de sudoku și cuvinte încrucișate, spre exemplu, contribuie la dezvoltarea abilităților de a rezolva probleme. Prin stimularea diferitor zone ale creierului, te vor ajuta să-ți îmbunătățești memoria și gândirea critică.

Învață mereu ceva nou

Atunci când te angajezi în învățarea de lucruri noi, fie că este vorba de cântatul la un instrument, învățarea unei limbi noi sau practicarea unui sport, creierul este stimulat. Acest lucru contribuie la formarea unor noi căi neuronale, dar și la îmbunătățirea celor existente.

Citește ori de câte ori ai ocazia

Cititul nu doar că îți extinde cunoștințele, dar îți și expune mintea la noi idei oferindu-ți astfel noi perspective. Astfel, lectura este un exercițiu intelectual extrem de benefic. Aceasta ține creierul activ, îți îmbogățește vocabularul și contribuie la perfecționarea abilităților analitice și a capacității de înțelegere.

Angajează-te în conversații cu sens

Nu neglija interacțiunile sociale. Acestea îți oferă ocazia de a te angaja în conversații inteligente, antrenând astfel creierul în exprimarea ideilor. Fie că este vorba despre discuții, dezbateri sau discursuri în cadrul unor activități sociale, toate acestea sunt benefice în stimularea gândirii.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy