Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Culori care aduc energie pozitivă în casa ta

Sursa foto: Pexels

Ce culori poți alege pentru căminul tău pentru o stare de bine

Ți-ai putea imagina cum ar arăta lumea doar în alb și negru? Viața ar fi atât de fadă și lipsită de farmec!

Nu mai este niciun secret faptul că bunăstarea fizică și mentală ne poate fi influențată de culorile care ne înconjoară. Așadar, psihologia culorilor joacă un rol foarte important în viața noastră de zi cu zi.

Dacă îți dorești să creezi o atmosferă pozitivă pentru căminul tău, înconjoară-te de culori care au un impact bun asupra ta precum galben, albastru, verde, roșu, violet, dar și nuanțe deschise de maro sau roz.

Galben

Galbenul este o culoare care ne trimite cu gândul la căldura și lumina soarelui, ajutând la eliberarea serotoninei, care determină sentimentul de stare de bine și fericire.

Nuanțele de galben sunt ideale pentru decorarea oricărei camere. În plus, este o culoare care sporește puterea de concentrare și stimulează sistemul nervos. Așadar, o poți folosi pentru spațiul tău de lucru pentru un boost de creativitate.

Albastru

Albastrul înseamnă încredere, loialitate. Este o culoare ideală pentru camera de lucru, dormitor sau baie, având un efect calmant asupra minții și stimulând totodată creativitatea. Nu este o alegere neinspirată nici pentru bucătărie, spațiu în care va aduce o notă de prospețime.

Totuși o expunere îndelungată la această culoare poate provoca tristețe și depresie.

Verde

Verdele reprezintă natura și este recunoscut pentru efectul relaxant, fiind considerată cea mai odihnitoare culoare pentru ochi. Datorită efectului calmant, se numără printre cele mai folosite culori pentru designul interior. Tocmai pentru că reduce stresul și crește concentrarea, în multe școli sălile de clasă sunt dotate cu table verzi.

Folosit în designul interior, verdele va oferi un sentiment de calm și siguranță. Este o alegere perfectă pentru living, baie și bucătărie, fiind o culoare antistres și dând totodată și o senzație de prospețime.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy