
Cum poți reuși să duci la bun sfârșit tot ce îți propui
Timpul pare că nu este niciodată de partea ta atunci când ai foarte multe activități în agenda zilnică. Apare stresul și frustrarea că poate nu o să reușești să faci față deadline-urilor, iar timpul de petrecut cu prietenii și familia rămâne din ce în ce mai puțin.
Și atunci te întrebi, oare cum reușesc oamenii de succes să fie suficient de productivi încât să facă față unui orar foarte încărcat? Ei bine, cu siguranță nu lasă lucrurile la voia întâmplării. Au o strategie bine pusă la punct pentru a duce la bun sfârșit tot ceea ce își propun.
Ce te împiedică să fii productiv
Oricine poate fi productiv. Dar este important să identifici în primul rând obstacolele care stau în calea productivității în cazul tău.
Poate este vorba despre obișnuința de a-ți verifica foarte des conturile social media sau de a începe discuții lungi și fără importanță cu colegii de birou. Sau poate este lipsa de organizare sau lipsa de concentrare care îți afectează productivitatea. Răspunzându-ți la astfel de întrebări, vei identifica principalii inamici care te împiedică să fii mai productiv și vei găsi o cale de a-i învinge.
Construiește o strategie pentru a învinge obstacolele
Odată identificate elementele care îți stau în calea productivității, gândește-te la diferite aspecte care te pot ajuta să le combați cu ușurință.
Dacă ești mai productiv în prima parte a zilei, rezolvă task-urile mai dificile în cursul dimineții. Stabilește dinainte de cât timp ai nevoie pentru finalizarea sarcinilor și evită să iei des pauze lungi. Iar atunci când te simți copleșit de o anumită activitate, oprește-te și revin-o asupra ei când te vei simți mai relaxat. Între timp, te poți ocupa de o sarcină mai simplă, care nu presupune eforturi herculeene pentru a fi dusă la bun sfârșit.
Prioritizează task-urile
Începe-ți ziua cu un program bine stabilit, ordonându-ți proiectele în funcție de importanța acestora și termenul de livrare. Străduiește-te să eviți un stil de lucru haotic prin care ajungi să faci câte puțin din toate, dar nu ai finalizat concret nimic.
Când prioritizarea proiectelor și setarea termenelor limită au devenit parte din rutina zilnică, este timpul să îți monitorizezi rezultatele și să te bucuri de progresele făcute.