Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Semne care îți arată că ți-ar prinde bine un detox digital

Sursa foto: Pexels

Simptome ale dependenței digitale

Ai ajuns să pierzi noțiunea timpului atunci când scrolezi la nesfârșit pe rețelele de socializare? Îți verifici telefonul în mod compulsiv, ori de câte ori ai ocazia și te apucă neliniștea, devenind irascibil dacă nu ai acces la internet?

Astea sunt doar câteva dintre simptomele dependenței de tehnologia digitală. Remediul pentru atenuarea dependenței digitale este, conform psihologilor, detoxul sau fastingul digital. Pauzele de la universul virtual, pentru petrecerea a cât mai mult timp în lumea reală, pot face minuni.

Neglijarea interacțiunilor sociale offline

Dacă realizezi că te-ai lăsat total absorbit de telefon chiar și în compania amicilor, e cazul să iei în calcul ideea detoxifierii digitale.

Până la urmă, prietenii din viața reală, de care te leagă experiențe reale, nu pot fi înlocuiți de prietenii virtuali pe care un schimb de mesaje nu-i poate apropia atât de mult de tine cum o face o interacțiune în offline.

Lipsa concentrării și a atingerii obiectivelor

Verificarea frecventă a telefonului duce la scăderea concentrării și implicit la scăderea productivității.

O pauză de la dispozitivele digitale te poate ajuta să-ți recâștigi puterea de concentrare și să ai mai multă claritate în urmărirea și atingerea obiectivelor.

Comparațiile nesănătoase și sentimentul de neîmplinire

Petrecând mult timp în online și urmărind mereu ce se întâmplă în viața altor persoane din mediul virtual duce inevitabil la un șir nesfârșit de comparații.

Ajungi să te compari în permanență cu ceea ce prezintă „prietenii” virtuali, iar asta aduce cu sine nefericire și sentimentul de neîmplinire.

Este un semn destul de clar că un fasting sau detox digital ți-ar aduce beneficii reale pe plan emoțional.

Conform studiilor, dacă reduci timpul pentru utilizarea dispozitivelor digitale chiar și cu doar 30 de minute într-o zi, starea de bine ți se poate îmbunătăți semnificativ.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy