Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Semne care arată un nivel scăzut al siguranței psihologice la job

Sursa foto: Pexels

Ce presupune siguranța psihologică la locul de muncă

Locul de muncă ar trebui să fie un spațiu în care oamenii să se simtă respectați, apreciați și în siguranță, fizic, dar și din punct de vedere psihologic. Astfel, siguranța psihologică la locul de muncă este un factor cheie pentru asigurarea productivității și bunăstării angajaților.

Conceptul de siguranță psihologică la locul de muncă face referire la sentimentul de confort, dar și încredere, pe care îl au angajații privind libertatea de exprimare a opiniilor, ideilor și preocupărilor, fără teamă de consecințe sau respingere.

Când oamenii se simt în siguranță sunt mult mai deschiși, mai dispuși să împărtășească idei, să solicite ajutorul și să ridice diverse probleme. De aceea, siguranța psihologică devine vitală în stimularea creativității, angajamentului și colaborării angajaților.

Semnele unui nivel scăzut de siguranță psihologică

În cazul în care climatul de la job este caracterizat de tăcere, este un semn că ceva nu funcționează cum trebuie; tăcerea în acest context nu poate fi nicidecum o trăsătură a personalității.

Dovada de nesiguranță în ceea ce privește reacțiile este un mare semnal de alarmă – atunci când majoritatea preferă să tacă și să nu-și exprime punctul de vedere în timpul discuțiilor importante, de teamă că ceea ce au de zis nu va fi bine primit.

Un alt semn al unei siguranțe psihologice slabe la locul de muncă este nivelul scăzut de implicare al angajaților în cadrul proiectelor. Pe măsură ce timpul trece, membrii echipei ajung astfel să împărtășească din ce în ce mai puține idei.

Atmosfera de lucru în care predomină nemulțumiri constante și un mod pesimist de a privi lucrurile, este din nou un semn că siguranța psihologică este slabă. Un alt semnal de alarmă este și o atmosferă în care primează competiția în detrimentul colaborării.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy