Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Schimbarea carierei, un trend în continuă creștere

Sursa foto: Pexels

Anul schimbărilor în carieră pe piața muncii

Conform studiului realizat de Grafton Recruitment, una dintre cele mai mari companii de recrutare din Europa, 41% dintre angajați, la nivel global, plănuiesc să își schimbe domeniul de activitate în 2023.

În ultimul an, tot mai mulți români s-au îndreptat spre cursuri de reconversie profesională, fiind dispuși să își părăsească locul de muncă pentru a se reorienta spre alte domenii.

Potrivit raportului „Starea forței de muncă globale, 2022”,  realizat de  Gallup,  85% dintre angajați sunt nemulțumiți de locul lor de muncă, recrutorii din departamentele de HR așteptându-se la peste 1 miliard de persoane recalificate. Așadar cei care vor beneficia în viitor de un avantaj extrem de competitiv sunt angajații care aleg să investească  în dezvoltarea de noi competențe.

„Vorbim astăzi de o rată a locurilor de muncă vacante care aproape s-a dublat la 3% în iunie 2022 de la 1,6% în iunie 2020, conform datelor Eurostat. Iar acest lucru reprezintă un mare avantaj pentru angajații pregătiți de o schimbare, atât din punct de vedere al oportunităților, cât și din punct de vedere al timpului. […] Cel mai important este ca fiecare angajat să iubească ceea ce face, pentru că, în medie, petrece aproximativ o treime din viață lucrând”, a declarat  Elisabeta Moldoveanu, Business Unit Manager, la Grafton Recruitment.

Compatibilitatea dintre angajați și locul de muncă

În contextul instalării treptate a efectelor recesiunii globale, există companii în care mulți angajați se resemnează, rămânând în continuare pe aceleași poziții în ciuda nepotrivirii dintre activitatea pe care o desfășoară și dorințele și aptitudinile lor. Teama de schimbare face astfel tot mai mult loc fenomenului de „demisie pasivă”.

Compatibilitatea dintre candidați și viitorul loc de muncă devine, însă, din ce în ce mai importantă pentru companii. Se așteaptă ca în medie, persoanele care vor intra pe piața muncii în 2030, să își reevalueze abilitățile de 8 până la 10 ori pe parcursul vieții profesionale, a spus Business Unit Managerul Elisabeta Moldoveanu.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy