Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

O nouă directivă UE impune renovarea obligatorie a casei

Care sunt sancțiunile prevăzute

Tuturor proprietarilor care dețin imobile li se impune obligația de a efectua renovări, conform Directivei UE privind performanța energetică a clădirilor, obiectivul acesteia fiind și acela de a face toate casele europene cu emisii zero.

Conform portalului ilParagone, în cazul în care nu corespund acestor cerințe de eficiență energetică, proprietățile nu vor putea fi vândute sau închiriate, începând cu 2030. Amenda pentru neîndeplinirea obligației impuse de directivă poate să ajungă până la 50.000 de euro.

„Dacă proprietarii refuză să efectueze renovarea obligatorie a proprietății, ei vor primi o amendă de până la 50.000 de euro”, a transmis pentru Morgenpost, Axel Gedaschko, președinte al Asociației Centrale pentru Locuințe (GdW).

Ce costuri presupune adaptarea la reglementările UE

Gedaschko a criticat Parlamentul European pentru această nouă directivă în privința eficienței energetice a proprietăților vechi, subliniind că adaptarea la reglementările UE este foarte costisitoare.

Acesta a estimat costurile pentru o renovare medie între 80.000 și 120.000 de euro pentru o proprietate unifamilială, luând în calcul înlocuirea sistemului de încălzire, a caloriferelor și a ferestrelor, dar și izolarea tavanului de la mansardă și subsol. „Nu sunt sigur dacă acest preț ar acoperi și izolarea pereților exteriori,” a adăugat el.

Propunerea UE considerată „iresponsabilă”

Propunerea Parlamentului European ca toate proprietățile să atingă până în 2030 clasa energetică E a fost catalogată de Axel Gedaschko drept iresponsabilă și un dezastru pentru persoanele cu venituri mici și mijlocii.

Referindu-se și la interzicerea noilor sisteme de încălzire cu ulei și gaz, acesta  a declarat că deși protecția climei este o sarcină comună, la care toată lumea trebuie să contribuie, trebuie găsite metode corecte de finanțare.

Odată aprobată, directiva UE va obliga pe toți proprietarii, indiferent că sunt în Germania, Italia, România sau în oricare altă parte din Europa, să-și renoveze casele și apartamentele pentru a corespunde cerințelor pentru eficiență energetică.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy