
Ce ar trebui să eviți
Din dorința de a impresiona, mulți dintre cei care aplică pentru un job tind să includă în CV informații inutile care nu îi conving pe recrutori să îi cheme la interviu.
Pentru a-i demonstra angajatorului ce poți realiza cu ușurință în noul rol, construiește un CV în care să te concentrezi pe lucrurile la care excelezi pe plan profesional. Ai grijă însă ca în încercarea de a oferi cele mai bune exemple și detalii despre experiența ta profesională să nu cazi pradă exagerărilor, „înflorindu-ți” realizările.
Iată câteva informații pe care ar fi bine să le lași deoparte atunci când îți pui la punct CV-ul.
Informații multe și irelevante
Dacă ești tentat să incluzi în CV toate joburile anterioare cu o descriere detaliată a acestora, gândește-te că recrutorii au de evaluat poate sute de aplicări și au nevoie de informații relevante pentru postul la care ai aplicat.
Așadar, adaugă în CV-ul tău doar abilitățile și locurile de muncă anterioare relevante, care te vor ajuta să te califici pentru poziția dorită. Trei sau patru exemple de responsabilități, dar și abilitățile deprinse și rezultatele obținute vor fi suficiente ca recrutorul să fie convins.
Organizarea informațiilor, ca acestea să fie cât mai vizibile, este un alt aspect pe care nu ar trebui să-l treci cu vederea. Dacă paragrafele sunt mult prea stufoase, recrutorul ar putea omite informații prețioase care te califică pentru job, însă dacă CV-ul este bine structurat va fi mai ușor de parcurs și va arăta dacă ești candidatul potrivit.
Informații personale confidențiale
Informații precum adresa completă, statutul marital și data nașterii nu ar trebui incluse în CV-ul tău, fiind confidențiale. De altfel, nu ți-ai dori ca astfel de date personale să-ți influențeze recrutarea. Asigură-te că te rezumi la menționarea a ceea ce este relevant pentru job, de exemplu o adresă de e-mail profesională, care să conțină numele și prenumele, și orașul în care locuiești.