Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Noi reguli pentru reînnoirea permisului după vârsta de 70 de ani

Sursa foto: Pexels

Care sunt măsurile anunțate de Uniunea Europeană

Potrivit planurilor oficialilor de la Bruxelles, conducătorii auto care au împlinit vârsta de 70 de ani, ar putea fi obligați să demonstreze periodic faptul că încă sunt apți să conducă un autovehicul.

O astfel de înăsprire a regulilor de conducere are ca scop să crească nivelul de siguranță rutieră, reducând numărul accidentelor și sporind responsabilitatea la volan.

Reguli pentru cei care au mai mult de 70 de ani

Permisul de conducere nu se va elibera pentru persoanele care au probleme legate de consumul de droguri și alcool, sau pentru cele cu deficiențe cognitive grave.

Conducătorii auto care au vârsta de peste 70 de ani vor trebui ca la fiecare cinci ani să efectueze un control medical pentru a putea prelungi valabilitatea permisului de conducere.

Dacă în urma examinării, se stabilește că un vârstnic nu mai corespunde standardelor impuse pentru reînnoirea permisului se poate solicita efectuarea unor noi investigații pentru a se demonstra că acesta este apt să conducă.

Condiții medicale

Comisia Europeană are în vedere cerințe medicale mai stricte pentru cei care doresc să obțină sau să schimbe permisul de conducere. Șoferii cu probleme de vedere, spre exemplu, vor fi obligați să efectueze regulat controale oftalmologice.

Pentru șoferii care suferă de boli cardiovasculare, va fi necesar ca medicul să certifice aptitudinea de a conduce. Conducătorii auto cu boli ale sistemului musculo-scheletic, însă, nu o să mai aibă dreptul de a conduce. În ceea ce îi privește pe șoferii care suferă de diabet, aceștia vor fi testați la fiecare zece ani.

Conform obiectivului extrem de ambițios al Uniunii Europene, decesele cauzate de accidentele rutiere ar trebui reduse la jumătate pe teritoriul UE până în 2030, iar până în 2050 ar trebui să se ajungă la zero decese rutiere.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy