Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

3 cărți pentru copii care te cuceresc la orice vârstă

Sursa foto: Pexels

Lecturi pentru cei mici de care se pot bucura și cei mari

Dragostea pentru cărți și lectură începe să încolțească din copilărie. Și nu puține persoane ajung peste ani să recitească sau să-și amintească cu nostalgie cărțile care le-au adus zâmbete, culoare și inspirație când erau copii.

Sunt acele povești ale copilăriei, călătorii literare inedite, care rămân cu noi toată viața.

Iată câteva astfel de cărți de suflet, pe care le poți citi la orice vârstă.

Anne de la Green Gables (1908) – Lucy Maud Montgomery

Anne de la Green Gables este un roman a cărui frumusețe te poartă printr-un curcubeu de emoții și te face să descoperi puterea nemăsurată a imaginației și optimismului, care fac minuni în viața plină de încercări a eroinei Anne Shirley.

Este genul de carte pe care ai reciti-o iar și iar, dorindu-ți să o ții aproape ca pe un prieten drag. Că te poți bucura aproape întotdeauna de lucruri, dacă te hotărăști cu fermitate că o vei face, este doar unul dintre numeroasele gânduri prețioase pe care le descoperi în paginile cărții.

Micul Prinț (1943) – Antoine de Saint-Exupéry

După ce citești și recitești Micul Prinț, nu te mai surprinde faptul că o simplă poveste pentru copii a ajuns să câștige deopotrivă inimile celor mici și celor mari.

Sursă nesecată de interpretări, povestea micului prinț, cu experiențele lui din călătoriile de pe diferite planete și prietenia mai puțin obișnuită cu trandafirul și vulpea, se transformă într-o filozofie abstractă și profundă în același timp.

Că „limpede nu vezi decât cu inima”, pentru că „ochii nu pot să pătrundă în miezul lucrurilor” este doar una dintre multele lecții de viață pline de înțelepciune pe care le descoperi alături de micul prinț, în această carte-bijuterie de artă literară.

Arya și Leagănul Visurilor (2020) – G. C. Kelis

Un portal către meleagurile nemaiîntâlnite, de o frumusețe răpitoare, ale Regatului Vânturilor și Regatului Înaripat, minunata carte românească te face să-ți dorești ca povestea să continue la nesfârșit.

Te face să visezi cu ochii deschiși. Te face să-ți dorești un leagăn al visurilor și să lupți alături de prințesa Arya, puiul de vulpe Flăcăruie și bufnița Pricepere pentru salvarea visurilor bune.

„Cine își cunoaște visul se cunoaște pe sine, iar dacă visul ți-e dictat de o dorință rea, trebuie să-l îndrepți neîntârziat”, răsună cuvintele înțelepte ale împăratului Azur încă din primele pagini ale cărții, anticipând o călătorie literară de neuitat.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy