Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Moduri simple prin care poți introduce mai multe verdețuri în meniul tău

Sursa foto: Pexels

Cum poți consuma mai multe verdețuri și crudități

Întărirea imunității este unul dintre subiectele care începe să ne intereseze din ce în ce mai mult în sezonul rece.

De cele mai multe ori, însă, ne complicăm căutând să ne „înarmăm” imunitatea cu diverse suplimente când, de fapt, unii dintre cei mai puternici aliați în aceste sens se pot afla chiar în bucătărie.

Alege să consumi mai multe verdețuri și crudități pentru a ține departe răcelile și alte afecțiuni.

Dacă, însă, nu ești tocmai un mare fan al acestora, iată câteva trucuri care te vor ajuta să le adaugi în combinații savuroase, pe care să le consumi cu plăcere.

Combină-le în smoothie-uri

Prepararea smoothie-urilor este cea mai eficientă metodă pentru introducerea crudităților în rutina alimentară zilnică.

Experimentează adăugând un mix bogat de verdețuri, precum pătrunjelul, spanacul și țelina apio, combinate cu fructe dulci ca bananele sau curmalele, pentru a obține o gustare delicioasă.

Adaugă-le în preparatele preferate

Combinând verdețurile cu mâncărurile pe care le iubești, vei reuși să creezi asocieri pozitive. În felul acesta, vei face ca experiența consumului de verdețuri să se transforme în una plăcută.

Așadar, nu ezita să îți îmbogățești sandvișul, porția de pizza sau paste, adăugându-le câteva frunze de spanac sau pătrunjel, spre exemplu. Astfel, vei integra ușor verdețurile în alimentație fără să ai senzația că faci o schimbare radicală.

Include-le în micul dejun

Începe-ți ziua în forță, adăugând un plus valoros micului dejun prin câteva verdețuri bogate în nutrienți. Poți prepara rapid o salată delicioasă pe care să o savurezi alături de o omletă apetisantă, spre exemplu.

Folosește cruditățile pe post de snack-uri

Ține aproape gustări sănătoase care pot înlocui cu succes chipsurile, spre exemplu. Transformă legume precum ardeii, castraveții sau morcovii în snack-uri irezistibile, tăindu-le în formă de bastonașe crocante pe care le poți consuma oricând.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy