Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Metode simple pentru gestionarea stresului

Sursa foto: Pexels

Cum poți face față stresului

Situațiile stresante sunt parte din experiența umană. Uneori, stresul poate ajuta, fiind un factor motivant care îți dă imboldul necesar de a duce lucrurile la bun sfârșit.

Alteori, când este declanșat de evenimente neplăcute, precum pierderea locului de muncă sau pierderea cuiva drag, stresul îți poate pune serios în pericol starea de sănătate.

Stările de furie, anxietate sau tristețe care sunt alimentate de stres nu sunt ușor de gestionat, iar pacea interioară este cu greu accesibilă în astfel de momente dificile.

Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a obține starea mentală de calm atât de necesară pentru a fi capabil să gestionezi eficient situațiile complicate.

Asigură-ți o „porție” de exerciții fizice

Activitatea fizică înseamnă un somn îmbunătățit, iar un somn mai bun înseamnă o gestionare mai bună a stresului. Oamenii care fac sport pot beneficia de un somn mai profund, ce ajută la „resetarea” zilnică a sănătății creierului și a corpului.

Tot mișcarea te ajută și în privința stării de bine, stimulând producția de endorfine. Astfel, cei care includ mișcarea în rutina lor sunt mult mai pozitivi și mai puțin anxioși. Dacă alergatul, exercițiile aerobice, înotul sau mersul pe bicicletă nu se numără printre activitățile tale preferate, poți încerca să mergi pe jos de câte ori ai ocazia sau să urci scările în loc să folosești liftul, de exemplu.

Alege alimente prietenoase cu sănătatea ta

Consumul de alimente sănătoase are beneficii nu doar pentru starea ta mentală și siluetă, dar și pentru starea de spirit, echilibrând-o și reducând efectele stresului. Conform specialiștilor, vitamina C, magneziul și acizii grași Omega 3 sunt nutrienții benefici care par să contribuie la diminuarea stresului.

Testează câteva tehnici de relaxare

Meditația și exercițiile de respirație sunt două tehnici despre care este dovedit științific că reduc stresul și ajută la obținerea stării de calm. Exersarea respirației adânci activează capacitatea corpului de relaxare, schimbând modul în care reacționezi la stres, iar meditația îți îmbunătățește starea de spirit și nivelul de energie, diminuând stresul.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy