Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Ce semnale de alarmă nu ar trebui să ignori într-o relație de prietenie

Sursa foto: Pexels

Comportamente pe care nu ar trebui să le treci cu vederea

Se vorbește mult despre comportamente nocive în relațiile de cuplu, dar mai puțin se vorbește despre asta în legătură cu relațiile de prietenie. Asta nu înseamnă că în cazul celor din urmă nu se pot observa comportamente toxice la fel de des ca în cazul relațiilor romantice.

Se spune că prietenii sunt familia pe care ne-o alegem. Dar cum putem fi siguri că am ales bine? Până la urmă, prietenii sunt la fel de importanți pentru starea psihică, așa cum sunt cei dragi, familia.

Dacă îți dorești să „testezi” și să evaluezi o relație de prietenie pentru a vedea cât de sănătoasă și cât de autentică este, iată câteva dintre semnalele de alarmă pe care nu ar trebui să le treci cu vederea.

Nu are timp sau nu arată interes pentru ce ai de spus

Poate ai o prietenă care nu termină niciodată de vorbit despre problemele ei, familie, job, iar pentru tine nu mai rămâne loc în conversație, sau dacă rămâne, este unul neglijabil. Această dinamică te face să trăiești în lumea altcuiva, în care tu, desigur, rămâi mereu doar un personaj secundar.

Gândește-te dacă merită să investești în prietenia cu o astfel de persoană, care nu te consideră suficient de important pentru a fi văzut și ascultat. Un prieten în adevăratul sens al cuvântului găsește timp să te asculte și își dorește să audă ce ai de spus, indiferent dacă este vorba despre un succes răsunător sau un lucru mărunt.

Nivel redus de implicare și disponibilitate

O prietenie sănătoasă presupune reciprocitate, înseamnă să oferi sprijin, dar și să primești. Dacă prietenia pare să vină doar din partea ta, iar prietena sau prietenul își amintește de tine doar când are nevoie să-ți ceară ajutorul, este firesc să îți pui semne de întrebare referitor la calitatea relației voastre. Meriți la rândul tău susținere, nu trebuie să joci mereu rolul „salvatorului”.

Totodată, dacă cineva nu respectă limitele pe care le impui, nu spune niciodată că îi pare rău când greșește, transformă totul într-o competiție sau pur și simplu simți că prietenia voastră este „forțată” și o menții doar din obligație, ai motive serioase să reevaluezi prezența acelui „prieten” în viața ta.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy