Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Filme biografice care spun ca la carte poveștile originale

Sursa foto: Pexels

Ecranizări de excepție inspirate din realitate

Filmele biografice au puterea de a readuce la viață povești și oameni care au inspirat, au făcut istorie și deci, au lăsat în urma lor ceva remarcabil.

Iată câteva ecranizări de succes, care au reușit foarte bine să portretizeze realități trecute memorabile și oamenii care le-au trăit.

Spotlight

Apărut în 2015 și considerat de National Society of Film Critics drept cel mai bun film al anului, Spotlight pune în lumina reflectoarelor o poveste pe cât de incredibilă, pe atât de adevărată.

Filmul urmărește investigația făcută de câțiva jurnaliști ai ziarului american Boston Globe și dezvăluirea cutremurătoare pe care au făcut-o aceștia în 2002. Este vorba despre mușamalizarea de către Biserica Catolică a unei serii de acte de pedofilie înfăptuite de nu mai puțin de 70 de preoți.

Coordonatorul echipei de investigații Spotlight, jurnalistul Walter Robinson, interpretat de actorul Michael Keaton, a câștigat prestigiosul premiu Pulitzer pentru serviciu public.

The King’s Speech

Regizat de Tom Hooper, filmul britanic Discursul Regelui (2010), urmărește strădaniile celui care avea să ajungă regele George al VI-lea, de a-și învinge teama de a apărea în public și dificultatea articulării cuvintelor.

Sub îndrumarea excentricului logoped Lionel Longue și cu ajutorul metodelor lui bizare, George, interpretat de Colin Firth, pornește în călătoria învingerii propriilor limite pentru a reuși să-și poată articula gândurile în fața națiunii și să o conducă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

12 Years a Slave

Filmul american „12 ani de sclavie” (2013), regizat de  Steve McQueen și câștigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film, este o adaptare după autobiografia „Twelve Years a Slave” a lui Solomon Northup.

Chiwetel Ejiofor interpretează rolul afroamericanului Northup, un om liber, care înainte de izbucnirea războiului american de secesiune este răpit și vândut apoi ca sclav pe o plantație din Louisiana. În cei 12 ani de luptă pentru libertate și supraviețuire, un moment crucial pentru destinul lui Solomon Northup se va dovedi întâlnirea cu Samuel Bass, aboliționist canadian, al cărui rol este jucat de Brad Pitt.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy