Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Ce funcții WhatsApp nu vor mai fi 100% gratuite

Sursa foto: Pexels

Pentru ce vor trebui utilizatorii să plătească

Populara aplicație de mesagerie și apelare video gratuită, WhatsApp, de la Meta, este folosită în prezent de peste două miliarde de oameni în peste 180 de țări, utilitatea serviciilor oferite de aceasta fiind de necontestat.

Fie că îți dorești să trimiți unui amic locația pentru a vă întâlni mai ușor sau vrei să trimiți rapid celor dragi câteva poze sau video-uri pentru a împărtăși momente minunate, WhatsApp este ajutorul de nădejde.

Începând de luna aceasta, însă, unele funcții ale aplicației nu vor mai fi gratuite. Astfel, pentru utilizatorii Android (Huawei, Motorola, Xiaomi, ASUS etc.) backup-urile WhatsApp vor fi taxabile pe Google Drive. Mai exact, salvarea istoricului pentru videoclipuri, imagini sau chat nu va mai fi un serviciu oferit gratuit.

Cât vor trebui utilizatorii să plătească pentru backup-uri

Dacă până acum, backup-urile pentru WhatsApp puteau fi salvate pe Google Drive fără nici un cost, în baza unui acord între Google și Meta, de luna aceasta gratuitatea va fi valabilă doar pentru 15 GB. În schimb, pentru 100 GB se va plăti lunar 1,99 EUR, pentru 200 GB costurile vor fi de 2,99 EUR pe lună, iar pentru doi terabytes se va plăti suma de 10 EUR lunar.

Pentru început, aceste taxe se vor aplica numai pentru testerii beta, urmând ca din 2024 să fie aplicate tuturor utilizatorilor de Android.

Aplicația ar putea introduce în curând și reclame

Conform declarațiilor directorului executiv al WhatsApp, Will Cathcart, reclamele ar putea fi prezente pe viitor în secțiunea „Status” (asemănătoare cu Stories), dar și în secțiunea „Canale”, caseta cu inbox-ul de mesaje rămânând liberă.

Astfel, anumite secțiuni ale aplicației vor oferi posibilități de monetizare prin găzduirea de publicitate. Funcționalitatea de introducere a reclamelor a fost propusă deja de câțiva ani, însă a rămas la stadiul de idee.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy