Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Ce îngrijiri medicale pot primi românii în străinătate în baza CEASS

Cum se poate folosi cardul european de asigurări sănătate (CEASS)

Persoanele aflate temporar în străinătate, care dețin CEASS și sunt asigurate prin sistemul social de sănătate pot beneficia de serviciile medicale oferite de sistemul public în țările UE.

Cardul european de asigurări sănătate (CEASS), prin care se poate dovedi în străinătate calitatea de asigurat în cadrul sistemului de asigurări sociale din România poate fi solicitat gratuit, contactând organismul de asigurări de sănătate.

În cazul în care ai deja un card european de asigurări de sănătate, asigură-te că este valabil și actualizat înainte de a călători în străinătate, pentru a avea siguranța că poți beneficia de asistență medicală în caz de urgență.

Pentru membrii aceleiași familii care călătoresc împreună în străinătate, este necesar ca fiecare dintre aceștia să dețină propriul card.

Cardul european de asigurări de sănătate poate fi folosit pentru servicii medicale spitalicești, numai în spitalele ce au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. În ceea ce privește serviciile medicale devenite necesare, poți beneficia de acestea în baza cardului consultând un medic de specialitate sau un medic de familie.

Un astfel de card nu garantează însă gratuitatea serviciilor medicale, având în vedere că fiecare țară are un sistem de sănătate diferit, astfel că servicii care sunt gratuite în țara de origine pot fi contra cost în țara în care călătorești.

CEASS-ul nu este o alternativă la asigurarea de călătorie

În cazul în care călătorești în alte țări decât cele din UE sau ai nevoie de acoperire medicală extinsă, recomandarea este să optezi pentru achiziționarea unui pachet de asigurări medicale de călătorie, potrivit nevoilor tale.

Astfel de asigurări îți oferă o gamă largă de servicii, incluzând tratamente și intervenții medicale, asistență medicală de urgență, evacuarea medicală și repatrierea. O atenție deosebită trebuie acordată termenilor și condițiilor, pentru a avea siguranța că activitățile planificate pe parcursul călătoriei sunt acoperite de pachetul de asigurare ales.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy