Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

În ce măsură va controla euro digital plățile

Sursa foto: Pexels

Ce a declarat președinta BCE

Într-un videoclip răspândit pe social media și publicat de platforma Watcher Guru, președinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a admis că euro digital va fi folosit într-un mod „limitat” pentru a controla plățile pe care le pot face oamenii. Aceasta a declarat că nu dorește să se bazeze pe „o monedă din țări neprietenoase” sau pe o monedă furnizată de „o entitate corporativă privată precum Facebook sau Google”, ci este convinsă că „trebuie să mergem înainte” cu euro digital.

Analiza Băncii Centrale Europene (BCE) privind modul în care ar putea fi concepută și distribuită o monedă euro digitală, dar și impactul pe care aceasta l-ar putea avea asupra pieței a început în octombrie 2021, iar anul acesta, în octombrie, se va decide dacă se lansează euro digital.

Un mijloc de plată digitală pe care l-ar putea utiliza oricine în zona euro

Conform BCE, euro digital ar fi un mijloc electronic de plată sigur, ușor de utilizat și cu costuri reduse.

„Într-o lume în care cetățenii apelează din ce în ce mai mult la plăți electronice și în care piața plăților digitale continuă să crească, un euro digital ar oferi tuturor – familii și afaceri, mici și mari – o soluție suplimentară de plată în banii băncii centrale”, a explicat BCE.

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a declarat că introducerea monedei digitale euro se va face în paralel cu folosirea bacnotelor.

„Madame Lagarde a spus foarte clar că dacă se introduce un digital euro, el va merge în paralel cu bancnota, argumentând acest fapt că o bună parte din populație preferă plățile în bancnote. În plus, introducerea monedei digitale se face cu mare atenție, să nu cumva să atingă viața privată a oamenilor, să nu fie acolo un computer care să știe ce ai cheltuit, cum ai cheltuit, când ai cheltuit, “ a spus guvernatorul BNR.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy