Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

De ce să pui în aplicare conceptul de meal prep

Principalele avantaje

Dacă te găsești în situația de a nu mai ști ce să mănânci când ajungi acasă și ești mereu tentat să comanzi mâncare, atunci meal prep s-ar putea să-ți fie de mare ajutor, mai ales dacă timpul pe care îl ai la dispoziție este unul limitat.

Meal prep (Meal preparation) este conceptul organizării și pregătirii meselor în avans, pentru mai multe zile. Mai exact, aloci câteva ore din timpul liber, în weekend, de exemplu, pentru a-ți pregăti mesele pentru săptămâna care urmează.

Asta presupune să faci un plan și să te gândești ce o să consumi, începând de la micul dejun, prânz și cină și până la gustări.

Vei fi mai puțin vulnerabil în fața tentațiilor

Dacă ai mesele pregătite în avans, vei fi mai puțin tentat să intri în prima patiserie care îți iese în cale sau să comanzi repede fast food. De asemenea, nu-ți vor mai da bătăi de cap întrebări de genul „oare ce să mănânc în seara asta?”.

Vei da mai multă atenție cantităților

Conceptul de Meal prep presupune mai mult decât prepararea mâncării, acesta include și proporționarea. Astfel, vei avea mai mult control asupra cantităților pe care le consumi și vei evita exagerările.

Vei ronțăi mai puțin între mese

Pregătirea în avans a meselor te ajută să faci alegeri mai sănătoase când vine vorba despre gustări. Să nu uităm că ronțăitul între mese poate însuma mai multe calorii decât o masă în sine.

Vei economisi bani

Atunci când ai deja planificat ce alimente ai de cumpărat pentru mesele tale, vei fi mai puțin tentat să comanzi mâncare și vei face mai puține achiziții de care nu ai nevoie.

Meal prep înseamnă astfel și mai mult control asupra bugetului tău. Vei ști suma pe care trebuie să o aloci săptămânal pentru cumpărături și ai mai puține șanse să te trezești cu surprize neplăcute la casa de marcat.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy