Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Ceaiul, cea mai consumată băutură caldă din lume

Sursa foto: Pexels

„Ceaiul nostru cel de toate zilele”

Dacă te gândeai că cea mai iubită și consumată băutură caldă este cafeaua, ei bine, poate vei fi surprins să afli că populara „licoare magică” este întrecută de ceai.

După apă, ceaiul este a doua cea mai consumată băutură la nivel mondial, cu o medie de consum pe plan global de 85 de litri per persoană. Și asta pe bună dreptate, fiind o băutură reconfortantă cu o mulțime de beneficii importante pentru sănătate. O ceașcă de ceai fierbinte te poate încălzi într-o zi rece sau îți poate oferi puțină relaxare și energie în momentele dificile.

Este bine de știut, însă, că în funcție de tipul de ceai, există și anumite momente ale zilei în care este recomandat consumul pentru beneficii maxime.

Dimineața, de exemplu, este recomandat consumul de ceai negru, acesta conținând cea mai mare cantitate de cafeină dintre toate ceaiurile – aproape 40 de mg per ceașcă. Ceaiul alb poate fi consumat la orele mai târzii ale dimineții. Acesta conține L-teanină, care îmbunătățește concentrarea mentală și poate calma anxietatea, oferind totodată un plus de energie.

Pentru după-amiază, o opțiune bună este ceaiul verde. Acesta conține în jur de 25 mg de cafeină per ceașcă, dar și aminoacidul L-teanină care ajută la funcționarea creierului. Astfel, ceaiul verde poate fi un aliat puternic pentru o după-amiază productivă.

Pentru orele de seară, poți alege ceaiul de fructe cu aroma preferată sau un ceai cu efect calmant, precum mușețelul, pentru un somn liniștit și odihnitor.

Care sunt cele mai puternice țări din industria ceaiului

World Tea Conference and Expo, cea mai mare întâlnire anuală pe plan global a industriei de ceai, a avut loc săptămâna trecută, în Las Vegas, la eveniment fiind prezente cele mai puternice țări din industrie.

Potrivit Statista Consumer Market Insights, China, pe lângă faptul că este cel mai mare exportator, este și cea mai mare piață de ceai din lume, de aproximativ 100 de miliarde de dolari. Aceasta este urmată în clasament de India, care are o piață de aproape șase ori mai mică decât cea a Chinei, apoi de Japonia, Statele Unite și Brazilia.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy