Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Alimente care ne pot face mai fericiți

Sursa foto: Pexels

Super alimente care te ajută să fii mai fericit

Visezi la o dietă care să-ți aducă zâmbetul pe buze ca prin magie? Deși nu s-a descoperit o astfel de rețetă minune, totuși există câteva super alimente pline de nutrienți esențiali, care îți ajută funcțiile creierului și pot da un boost sănătos stării tale de bine.

Pe lângă ciocolata neagră, plantele din mare sau ouă, iată alte câteva alimente pe care ni le recomandă experții pentru momentele în care ne simțim nefericiți.

Ovăzul

Dacă ai ignorat cu totul ovăzul până acum, e timpul să-i rezervi un loc special la mesele tale. Acesta face parte din categoria carbohidraților complecși, care pe lângă faptul că este digerat lent, asigurând  mai mult timp o stare de sațietate, ajută și la producția de serotonină, unul dintre hormonii care ne influențează în bine starea de spirit. Așadar, la următorul mic dejun, îți poți pregăti, de exemplu, „bolul bucuriei” în care să adaugi fructele preferate împreună cu fulgi de ovăz, pentru o dimineață plină de zâmbete.

Semințele de dovleac

Magneziul este aliatul de nădejde când vine vorba despre reducerea stresului și a anxietății, iar semințele de dovleac conțin din plin aceste mineral. În plus, acestea conțin și triptofan, care stimulează producția de serotonină. Totuși consumul acestora nu trebuie exagerat, recomandarea fiind pentru o porție de cel mult 30 g pe zi.

Nucile

Nucile sunt bogate în acizi grași omega 3, care sunt esențiali pentru buna funcționare a importanților neurotransmițători serotonină și dopamină. Dacă acești acizi grași nu sunt suficienți, suntem predispuși la depresie și anxietate. Așadar, nu ezita să-ți pregătești porția de fericire consumând acest super aliment, care este o hrană ideală pentru creier datorită combinației de vitamine, magneziu, lecitină și acizi grași omega 3.

Să nu uităm și de faptul că nucile conțin cantități importante de polifenoli, antioxidanți care reduc efectele negative ale radicalilor liberi și previn îmbătrânirea prematură a celulelor creierului, îmbunătățind funcția cognitivă.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy