Get In Touch
za:media GmbH
Goethestrasse 16a
6161 Mannheim
Germany
Work Inquiries
hello@romaniatoday.eu
Phone +49621 38072677
Back

Obiceiul simplu care îți poate prelungi viața

Sursa foto: Pexels

Beneficiile statului pe podea

Deși statul pe o canapea sau fotoliu poate fi alegerea cea mai confortabilă, totuși statul pe podea este o alegere mult mai sănătoasă când vine vorba despre susținerea longevității.

Locuitorii uneia dintre așa numitele zone albastre ale lumii, Okinawa, stau adesea așezați pe podea, datorită locuințelor mobilate în stil minimalist.

Specialiștii susțin că beneficiile acestui obicei simplu de a petrece timp șezând pe podea sunt evidente.

Întărirea mușchilor esențiali și îmbunătățirea echilibrului

Atunci când te ridici de mai multe ori de pe podea, din poziția șezând, susții întărirea mușchilor esențiali și îți îmbunătățești echilibrul, dar și forma fizică a scheletului și mobilitatea.

Mai mult decât atât, acest exercițiu repetat te va ajuta să privii mai târziu, la o vârstă înaintată, riscul căzăturilor, care sunt unele dintre cele mai întâlnite cauze ce duc la decesul seniorilor de peste 65 de ani.

Scăderea riscului de declin cognitiv

Multe studii au asociat masa musculară slab dezvoltată cu un risc ridicat al declinului cognitiv. Așadar, ai grijă să-ți menții masa musculară pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Sfatul experților în mobilitate, Juliet și Kelly Starrett, este de a ne trata masa musculară ca și cum ar fi realmente aur.

Există multe suplimente care sprijină mobilitatea, dar și o mulțime de exerciții care ajută la întărirea mușchilor, precum săritul corzii și exercițiile de rezistență. Cu toate acestea, obiceiurile zilnice ajută mai mult decât ne-am gândi dacă ne dorim să atingem incredibila vârstă de o sută de ani, susține Dan Buettner, exploratorul care a creat conceptul Zonelor Albastre.

Așadar, nu ezita să integrezi în rutina zilnică aceste mișcări simple de ridicare de pe podea din poziția șezând, care îți întăresc partea inferioară a corpului. Desigur, acest obicei nu este o poțiune magică pentru prelungirea vieții, însă împreună cu un stil de viață sănătos va contribui din plin la susținerea longevității.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy